Keress receptre vagy hozzávalóra

Zsályás-sütőtökös tészta

Hozzávalók

  • 4 ek olívaolaj
  • 10 db zsályalevél
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg bacon
  • 40 dkg sütőtök
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg széles metélt
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Felforrósítjuk az olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a zsályaleveleket. Papírtörlőre szedjük, és félre tesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk.
    2. Hozzáadjuk a felcsíkozott bacont, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, majd lefedve, kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük, kb. 30 perc alatt.
    3. A tésztát forrásban lévő, sós vízben, kifőzzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással. Megsózzuk és megborsozzuk, majd meghintjük parmezánnal. Végül rámorzsoljuk a ropogósra sült zsályaleveleket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin