Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás-sütőtökös tészta

45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk az olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a zsályaleveleket. Papírtörlőre szedjük, és félre tesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felcsíkozott bacont, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, majd lefedve, kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük, kb. 30 perc alatt.
  3. A tésztát forrásban lévő, sós vízben, kifőzzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással. Megsózzuk és megborsozzuk, majd meghintjük parmezánnal. Végül rámorzsoljuk a ropogósra sült zsályaleveleket.

Ezek is érdekelhetnek