Keress receptre vagy hozzávalóra

Zsályás-sütőtökös gnocchi

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 6 dkg vaj
  • 8 db felaprított zsályalevél
  • 50 dkg konyhakész gnocchi
  • 9 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magjait kikaparjuk. A húsát kb. 2,5 cm-es kockákra vágjuk, és tűzálló tálba tesszük. Rácsipkedünk 3 dkg vajat, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk 4 db felaprított zsályalevéllel. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 30 percig sütjük, vagy amíg a sütőtök megpuhul.
    2. A gnocchit forró, sós vízben kb. 3 perc alatt kifőzzük, vagy amíg feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük.
    3. A gnocchit a sült tökhöz keverjük, és megszórjuk további 4 db felaprított zsályalevéllel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd megszórjukreszelt parmezánnal.További 3 dkg vajat csipkedünk rá, és visszatesszük a sütőbe 10 percre. Aranybarnára sütjük, majd tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin