Elkészítés: A hússzeleteket kissé meglapogatjuk, csipetnyit sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zsálylevelet /2 levelet szeletenként/, a hajszálvékony sonkaszeletet, majd szorosan felgöngyöljük, és fogvájóval megtűzzük.
Megtisztítjuk, negyedeljük a burgonyát és rozmaringos-sós vízben puhára főzzük, leszürjük, hagyjuk leszáradni. A zöldségféléket felkarikázzuk, és az időközben felforrósított olajban kisütjük a zsályalevéllel, a rozmaringágal és a tört csilivel együtt. Szürőlapáttal
kiszedjük, papírtörlőre rakjuk. Ugyanebben a zsiradékban ropogósra sütjük a burgonyát.
Végül a húsroládokat sütés előtt olajjal átkentünk, zöldfűszeres panírmorzsában megforgatjuk, majd az olajban kisütjük.
Tálaláskor a roládokat szeleteljük, majd a fűszeres sült burgonyával és zöldségekkel kínáljuk.