Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük egy kevés sóval, és fél órát pihentetjük.
A zsályalevélkéket leöblítjük, apróra vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhával szárazra törölgetjük, a felét félretesszük, a többi levét kinyomjuk, átszűrjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 4. fokozat).
Mélyebb sütőedénybe öntjük az olajat, elkeverjük a vágott zsályával, beleforgatjuk a húst, meghintjük (frissen őrölt) borssal. Betesszük a forró sütőbe, 10-15 percig pirítjuk. Mérsékeljük a tüzet 180 fokra (gázsütő 3. fokozat), meglocsoljuk a húst a borral, hagyjuk elfőni, majd aláöntjük a szőlő levét, lefedjük-takarjuk, és puhára pároljuk.
Végül eltávolítjuk a takarót, és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
A margarint felforrósítjuk, beledobjuk a félretett szőlőszemeket, és mérsékelt tűzön 2-3 percig pároljuk, fedő alatt melegen tartjuk.
A húst vágódeszkára emeljük, lehántjuk róla a zsineget, alufóliával betakarva melegen tartjuk.
A pecsenyelét kevés vízzel összeforraljuk, leszűrjük, erős tűzön sűrűre beforraljuk, és külön csészébe szedjük.
A húst felszeleteljük, előmelegített tálra rendezzük, és a szőlőszemekkel körítve, a mártás kíséretében tálaljuk.
Burgonyapüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre