Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás sertéssült

MME MME
4/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük egy kevés sóval, és fél órát pihentetjük.

A zsályalevélkéket leöblítjük, apróra vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhával szárazra törölgetjük, a felét félretesszük, a többi levét kinyomjuk, átszűrjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 4. fokozat).

Mélyebb sütőedénybe öntjük az olajat, elkeverjük a vágott zsályával, beleforgatjuk a húst, meghintjük (frissen őrölt) borssal. Betesszük a forró sütőbe, 10-15 percig pirítjuk. Mérsékeljük a tüzet 180 fokra (gázsütő 3. fokozat), meglocsoljuk a húst a borral, hagyjuk elfőni, majd aláöntjük a szőlő levét, lefedjük-takarjuk, és puhára pároljuk.

Végül eltávolítjuk a takarót, és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.

A margarint felforrósítjuk, beledobjuk a félretett szőlőszemeket, és mérsékelt tűzön 2-3 percig pároljuk, fedő alatt melegen tartjuk.

A húst vágódeszkára emeljük, lehántjuk róla a zsineget, alufóliával betakarva melegen tartjuk.

A pecsenyelét kevés vízzel összeforraljuk, leszűrjük, erős tűzön sűrűre beforraljuk, és külön csészébe szedjük.

A húst felszeleteljük, előmelegített tálra rendezzük, és a szőlőszemekkel körítve, a mártás kíséretében tálaljuk.

Burgonyapüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 3488 kJ/835 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss