Elkészítés: A 2 dkg élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsolom, amibe előzőleg 1/2 mokkáskanál cukrot szórtam. Amíg az élesztő felfut, felaprítom a zsályaleveleket, nagy dagasztótálba szitálom a lisztet, amit sózok, borsozok. Hozzáadom a felfutott élesztőt, valamint a maradék vizet és 3 evőkanál olívaolajat. A háztartási robotgép dagasztókarjával tésztává dolgozom, 4-5 perc elteltével a formálódó tésztához keverem az aprított zsályaleveleket. A jól kidolgozott tésztát enyhén lisztezett tálba helyezem, konyharuhával lefedve nagyjából 45 perc alatt a duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a többi hozzávalót. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, kevés olajat spriccelek rá. A sütőt 190 fokra előmelegítem.
A padlizsánt csíkokban meghámozom, kb. 1/2 cm-esre karikázom. A padlizsánkarikákat elhelyezem a tepsiben, enyhén sózom, nagyjából 1 evőkanál olajat spriccelek a tetejükre. 18-20 perc alatt elősütöm. A paprikákat kicsumázom, nagyobb darabokra vágom. A padlizsánok helyére beteszem mindegyiket a sütőbe úgy, hogy fényes héjuk nézzen felfelé. 10-12 perc alatt feketére sütöm, majd 10 percre nejlonzacskóban hűlni hagyom. Meghámozom, vékony, hosszú csíkokra szeletelem.
A mártáshoz a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyjából 1 cm-esre kockázom. A hagymát finomra aprítom, a fokhagymát átpréselem.
1 evőkanál olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát és a paradicsomokat. Sózom, kevés chilit adok hozzá, besűrítem. Botmixerrel pürésítem. Hűlni hagyom.
A sütőt 220 fokra előmelegítem, egy nagy tepsit sütőpapírral borítok. A megkelt tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra nyújtom, áthelyezem a tepsibe. A mártás felét egyenletesen eloszlatom a felszínén, néhány bazsalikomlevelet tépkedek rá. Erre kerülnek a padlizsánszeletek, melyeken elosztom a maradék paradicsomszószt, majd a kis mozzarellagolyókat helyezem rá félbevágva, végül a paprikacsíkokat és a bazsalikomleveleket rendezem el a tetején.
Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt ropogósra sütöm.