Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás gombamártás

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedjük, és 1/2 dl langyos vízbe áztatjuk. A csiperkéket megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítjuk.
  2. Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítjuk, erre dobjuk a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük. 10-12 perc percig pirítjuk, közben - ha szükséges - egy kevés vizet adunk hozzá, akár a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.
  3. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd besűrítjük vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálaljuk.

MÁRTÁSOK, SZÓSZOK - RECEPTEK >>> 

Ha szereted a gombát, itt még több receptet találsz. >>> 

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss