Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás csirkenyársak színes paprikasalátával 

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az újburgonyához:
  • 12 db újburgonya hosszában félbe vágva
  • 1 ek olaj
  • 4 szál zsályalevél
  • bors
  • A paprikasalátához:
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • citromlé
  • A csirkecombhoz:
  • 4 db csontozott csirkecomb
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zsályalevél
  • 5 szál metélőhagyma
  • bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a burgonyával, hiszen ennek a sülési ideje a leghosszabb. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Az újburgonyákat kettészeljük, összeforgatjuk kevés olajban olívaolajjal, majd egy tepsibe helyezzük, héjjal felfelé. Sózzuk, borsozzuk és mellé dobunk néhány zsályalevelet. Mehet be a sütőbe, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  2. A paprikasalátához feldaraboljuk színpompás alapanyagainkat, a sárga, zöld és piros paprikákat, az uborkát és a lilahagymát. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal és egy kis citromlével tesszük tökéletessé. Jól összeforgatjuk, majd félretesszük, hogy amíg a sült elkészül, a zöldségek összeérjenek a fűszerekkel.
  3. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, nyársra húzzuk. Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, ebbe kerülnek bele a csirkecombok, 1-2 gerezd fokhagyma és pár zsályalevél társaságában. A húsokat mindkét oldalukon 3-4 percig pirítjuk, majd kis lángon 4-5 perc alatt készre sütjük. Az utolsó percre a serpenyőbe szórjuk az apróra vágott metélőhagymát és beleforgatjuk a húsokat. Az aranyszínűre sült csirkenyársakat a sokszínű paprikasalátával és a sütőben vajpuhára pirult újburgonyával együtt tálaljuk.

Nézd meg videón, ahogy Segal Viktor és Vida József elkészítik a zsályás csirkenyársakat színes paprikasalátával. >>>

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: SEGAL & VIDA GASZTROSOROZATA A TRADICIONÁLIS KONYHA ÚJRAGONDOLÁSÁRÓL >>>

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: TÁRKONYOS RAGULEVES VADDISZNÓBÓL >>>

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: HŰSÍTŐ EPERLEVES JOGHURTTAL ÉS CSOKOLÁDÉDARABOKKAL>>> 


Megjegyzés

Minden étel akkor a legfinomabb, ha háztáji alapanyagokból dolgozunk! A Takarék Csoport partnere, a malomasszonykerti Lipcsei család Broiler csirkéiből készítve különlegesen ízletes lesz a csirkenyársunk! http://www.lipcseicsirke.hu / A RECEPT FIZETETT HIRDETÉSI TARTALOM. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss