Zsályás-bazsalikomos gnocchi

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg lisztes burgonya
  • 18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezeshez kell
  • 1 ek apróra vagott zsályalevél
  • 1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
  • 1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
  • 15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • 1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
  • 10 dkg bébispenótlevél
  • 8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
  • 20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
  • 1 marék összetépett bazsalikomlevél
  • 20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
    2. A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
    3. Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
    4. Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.

    Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek