Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zsályás-almás szárnyas pecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db egész tyúk, csirke vagy kacsa
  • 20 dkg szalonna
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál szárított zsálya
  • 1 db citrom
  • 6 db alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 dl sör
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított szárnyashúst tűzdeljük meg vékonyra vágott szalonnával. Belsejét bedörzsöljük sóval, zsályával, borssal, majd belehelyezünk 2
    megmosott almát, 1 citromot és 2 gerezd tisztított fokhagymát.

    A húst tepsibe helyezzük, meglocsoljuk
    felforrósított zsírral, azután lassú tűzön, gyakran locsolgatva sütjük szép pirosra. A megtisztított almát vágjuk 4 részre, és rakjuk a szárnyas köré, süljön együtt a pecsenyével.

    A sört keverjük el a mézzel, majd az utolsó fél órában ezzel kenegessük a pecsenyénket, és akkor gyönyörű aranybarna színt kap.

    Köretként burgonyapürét adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin