Elkészítés: A megtisztított szárnyashúst tűzdeljük meg vékonyra vágott szalonnával. Belsejét bedörzsöljük sóval, zsályával, borssal, majd belehelyezünk 2
megmosott almát, 1 citromot és 2 gerezd tisztított fokhagymát.
A húst tepsibe helyezzük, meglocsoljuk
felforrósított zsírral, azután lassú tűzön, gyakran locsolgatva sütjük szép pirosra. A megtisztított almát vágjuk 4 részre, és rakjuk a szárnyas köré, süljön együtt a pecsenyével.
A sört keverjük el a mézzel, majd az utolsó fél órában ezzel kenegessük a pecsenyénket, és akkor gyönyörű aranybarna színt kap.
Köretként burgonyapürét adhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre