Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsályás-almás szárnyas pecsenye

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított szárnyashúst tűzdeljük meg vékonyra vágott szalonnával. Belsejét bedörzsöljük sóval, zsályával, borssal, majd belehelyezünk 2
megmosott almát, 1 citromot és 2 gerezd tisztított fokhagymát.

A húst tepsibe helyezzük, meglocsoljuk
felforrósított zsírral, azután lassú tűzön, gyakran locsolgatva sütjük szép pirosra. A megtisztított almát vágjuk 4 részre, és rakjuk a szárnyas köré, süljön együtt a pecsenyével.

A sört keverjük el a mézzel, majd az utolsó fél órában ezzel kenegessük a pecsenyénket, és akkor gyönyörű aranybarna színt kap.

Köretként burgonyapürét adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss