Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldteás-ribizlis piskóta

Hozzávalók

  • 8 db tojás (S méretű)
  • 16 dkg kristálycukor
  • 16 dkg sütemény liszt (vagy 14 dkg süteményliszt és 2 dkg mandulaliszt)
  • 3-4 tk japán matcha zöldteapor
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk zöldteapor
  • 1-2 tk víz
  • ribizli

Elkészítés

    1. A tojássárgáját a kristálycukorral fehéresedésig habosítjuk, majd összekeverjük a tojásfehérjéből vert habbal és a liszttel. Sütőpapírral kibélelünk 30x20 cm-es tepsít, majd a piskóta nagyobb részét beleöntjük.
    2. A maradék tésztához hozzáadjuk a teaport és összekeverjük. Ezzel márványosítjuk a piskótát. A tésztát megszórjuk a megmosott ribizlivel. 
    3. 150-170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd 150 fokon tovább sütjük. 
    4. 1 ek porcukorral, 1 tk teaporral, kevés víz hozzáadásával elkészítjük a ropogósabb réteget, amivel márványosan meglocsoljuk a piskóta tetejét. A sütési idő 35-40 perc.

     

Megjegyzés

A teapor sütemények, sajttorták, stb. természetes színezéséhez kitűnő. Kapható bio boltokban.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin