Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldteás-ribizlis piskóta

60 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a kristálycukorral fehéresedésig habosítjuk, majd összekeverjük a tojásfehérjéből vert habbal és a liszttel. Sütőpapírral kibélelünk 30x20 cm-es tepsít, majd a piskóta nagyobb részét beleöntjük.
  2. A maradék tésztához hozzáadjuk a teaport és összekeverjük. Ezzel márványosítjuk a piskótát. A tésztát megszórjuk a megmosott ribizlivel. 
  3. 150-170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd 150 fokon tovább sütjük. 
  4. 1 ek porcukorral, 1 tk teaporral, kevés víz hozzáadásával elkészítjük a ropogósabb réteget, amivel márványosan meglocsoljuk a piskóta tetejét. A sütési idő 35-40 perc.

 

Megjegyzés

A teapor sütemények, sajttorták, stb. természetes színezéséhez kitűnő. Kapható bio boltokban. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss