Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldteás párolt zöldségek

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 marék rózsáira szedett brokkoli
  • 1 fej karalábé
  • 20 dkg zsenge héjas borsó
  • 1 filter jázminos zöldtea

Elkészítés

    Elkészítés: Egy serpenyőbe vagy wokba 2 ujjnyi vizet öntünk, beletesszük a teafiltert, és feltesszük főni.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a karalábét hasábokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, majd sütőpapírral bélelt bambusztpárolóba tesszük az összes zöldséget. Finoman sózzuk, lefedjük, majd a vízbe állítjuk. A jázminos zöldtea felett pároltuk, amely kiváló illatot és aromát kölcsönöz a zöldségeknek. Kb. 12 perc szükséges ezeknek a zöldségeknek, hogy megpárolódjanak, de érdemes ellenőrizni, hogy az ízlésünknek megfelelő keménységű legyen.

    Köretként kiváló gyömbéres-újhagymás hal és fürjtojással töltött gomba mellé.

Megjegyzés

A bambuszpároló használata bár távol áll a magyar konyhától, de nagyon jól ötvözhető, és alkalmazható a mindennapokban. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű módon készíthetünk, szinte pillanatok alatt, több emeletnyi különböző, friss és egészséges párolt ételt.
A bambuszpárolót a legtöbb ázsiai élelmiszerüzletben beszerezhetjük, mérettől függően már pár szár forintért is találunk 1 személyes darabot. Minél nagyobb, és minél több szintet tudunk belőle egymásra építeni, annál több ételt tudunk benne egyszerre elkészíteni.
A tisztán tartása rendkívül egyszerű – célszerű meleg vízzel átöblíteni használat előtt és után, majd lehetőség szerint zárt, de mégis szellőző helyen tartani, ahol nem porosodik.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin