Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldspárgás cukkinikrémleves reszelt sajttal

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót. 10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.

Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöldspárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort (elhagyható), egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem, majd újra felforralom.

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal. Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss