Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldspárga sonkaköntösben sajtszósszal

45 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megkapirgálom, a spárgák végeit levágom. Sós, cukros vízben felteszem főni egy serpenyőben. Közben a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem.

A spárgákat 8 perc után kiveszem, kettesével betekerem a sonkába és a baconbe. Majd kiveszem a krumplikat is, a főzővízet félreteszem.

A serpenyőbe locsolok olívaolajat, belerakom a spárgákat és krumplikat, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).

Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, benne megkapatom a fokhagymát, öntök rá tejet, szórok rá lisztet, beleszórom a sajtot, fűszerezem, öntök rá fehérbort. Jól elkeverem, félreteszem.

A spárgát és krumplit a sajtszósszal tálalom, megszórom petrezselyemmel, teszek rá kaprigyömölcsöket. Fehérbor illik hozzá.

Megjegyzés

Aki selymesebb és egynletesebb szószt akar, az adhat még hozzá tejszínt, és botmixerrel összekeverheti. Nekem ebben a melegben nem volt kedvem még tovább pepecselni vele. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek