Elkészítés: A krumplikat megkapirgálom, a spárgák végeit levágom. Sós, cukros vízben felteszem főni egy serpenyőben. Közben a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem.
A spárgákat 8 perc után kiveszem, kettesével betekerem a sonkába és a baconbe. Majd kiveszem a krumplikat is, a főzővízet félreteszem.
A serpenyőbe locsolok olívaolajat, belerakom a spárgákat és krumplikat, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).
Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, benne megkapatom a fokhagymát, öntök rá tejet, szórok rá lisztet, beleszórom a sajtot, fűszerezem, öntök rá fehérbort. Jól elkeverem, félreteszem.
A spárgát és krumplit a sajtszósszal tálalom, megszórom petrezselyemmel, teszek rá kaprigyömölcsöket. Fehérbor illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre