Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldspárga sonkaköntösben sajtszósszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 12 szál nagyobb zöldspárga
  • 6 szelet selyemsonka
  • 6 szelet bacon
  • 8 db nagyobb újkrumpli
  • petrezselyem
  • extraszűz olívaolaj
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • trappista sajt
  • fehérbor
  • cukor
  • őrölt feketebors
  • örölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat megkapirgálom, a spárgák végeit levágom. Sós, cukros vízben felteszem főni egy serpenyőben. Közben a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem.

    A spárgákat 8 perc után kiveszem, kettesével betekerem a sonkába és a baconbe. Majd kiveszem a krumplikat is, a főzővízet félreteszem.

    A serpenyőbe locsolok olívaolajat, belerakom a spárgákat és krumplikat, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).

    Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, benne megkapatom a fokhagymát, öntök rá tejet, szórok rá lisztet, beleszórom a sajtot, fűszerezem, öntök rá fehérbort. Jól elkeverem, félreteszem.

    A spárgát és krumplit a sajtszósszal tálalom, megszórom petrezselyemmel, teszek rá kaprigyömölcsöket. Fehérbor illik hozzá.

Megjegyzés

Aki selymesebb és egynletesebb szószt akar, az adhat még hozzá tejszínt, és botmixerrel összekeverheti. Nekem ebben a melegben nem volt kedvem még tovább pepecselni vele.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin