Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldspárga-krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg zöldspárga
  • 1,5 l zöldségleves
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor
  • pirított kenyérkockák

Elkészítés

    Elkészítés: A spárgát tisztítás után kisebb darabokra vágjuk, és puhára pároljuk a levesben. Beleöntjük a tejet a levesbe és besűrítjük a vajjal és lisztből készített világos rántással. Sózzuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, megkeverjük, majd botmixerrel pépesítjük.

    Újra felforraljuk, a tűzről levéve beleöntjük a tojássárgájával jól kikevert tejszínt, ezután habverővel simára dolgozzuk.

    A spárgakrémlevest csészében tálaljuk, beletéve a pirított kenyér kockákat.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin