Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldspárga hollandi mártással

default user icon
Zöldspárga hollandi mártással

Hozzávalók

  • Fél kg zöldspárga
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál fehérbor
  • bors
  • 1 citrom héja

Elkészítés

    Megolvasztjuk a vajat, felforraljuk, és a keletkező habot eltávolítjuk.

    Fémtálba tesszünk a 2 tojássárgáját és a fehérbort. Forró vízfürdőben habosra verjük, majd lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Reszelt citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük.

    Ezután megpároljuk a spárgát. Ha kész, a hollandi mártással tálaljuk.

Megjegyzés

A recept elkészíthető fehér spárgából is, de a zöldet egyszerűbb megtisztítani. A zöldspárga fás része letörhető, hiszen pont a lágy és a fás rész találkozásánál törik el. Ezzel szemben a fehér spárgát végig meg kell pucolni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin