Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldspárga hollandi mártással

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Megolvasztjuk a vajat, felforraljuk, és a keletkező habot eltávolítjuk.

Fémtálba tesszünk a 2 tojássárgáját és a fehérbort. Forró vízfürdőben habosra verjük, majd lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Reszelt citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük.

Ezután megpároljuk a spárgát. Ha kész, a hollandi mártással tálaljuk.

Megjegyzés

A recept elkészíthető fehér spárgából is, de a zöldet egyszerűbb megtisztítani. A zöldspárga fás része letörhető, hiszen pont a lágy és a fás rész találkozásánál törik el. Ezzel szemben a fehér spárgát végig meg kell pucolni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss