Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségropogós sajtmártással

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg héjában főtt burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál curry
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg márvány sajt
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: Reszeljük egy tálba tökreszelővel a meghámozott főtt burgonyát, a sárgarépát, a gombát, a zellert, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a curryport, a tojásokat, és sóval, borssal ízesítsük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk henger alakú kroketteket belőle, forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük papírszalvétával bélelt tányérra.

A mártáshoz a tejet forraljuk fel, morzsoljuk bele a sajtot, és takaréklángon, kevergetve addig főzzük, míg a sajt elolvad. Kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel sűrítsük be, forraljuk fel, öntsük bele a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg.

Tálaláskor a forró kroketteket halmozzuk tányérra, és külön adjuk hozzá a mártást.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss