A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket és a kockára vágott karalábét forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára főzzük. Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A párolt zöldségeket lecsöpögtetjük és a besamelmártásba keverjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojást, majd borssal és curryval fűszerezzük. A masszát hűtőszekrénybe állítjuk és hagyjuk megkeményedni. Kanálnyi adagokra osztjuk, zsemlemorzsába hempergetjük és pogácsává lapítjuk. A zöldségpogácsát bő, forró olajban mindkét oldalon ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre