Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségözön

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kb. 1,5 liter vízbe beletesszük a fűszereket és felforraljuk. Mindegyik zöldséget külön-külön ebben a vízben roppanósra főzzük, és félretesszük lecsepegni, kihűlni. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét!

Ha mindegyik elkészült, a lében feloldjuk a zselatint, kiforraljuk. A babérlevelet vegyük ki. Vegyünk egy mély, lehetőleg redőzött mintájú üvegtálat, öblítsük ki hideg vízzel. Ezután a zöldségeket tegyük bele úgy, hogy a színük jól keveredjen, szép tarka legyen. Öntsük rá a zselatinos vizet, és hideg helyre rakva, de nem nem hűtőbe hagyjuk dermedni legalább fél napig.

Ha teljesen megdermedt, óvatosan borítsuk ki a tálból, és szépen lehet szeletelni!

Megjegyzés

Ezt egy grillezéshez találtam ki, és nagyon jól passzol a grillezett húsokhoz. A vendégeink körében is nagy sikert aratott a tarkabarka finomság!

A receptet és a fotót Bothne. - bothne.evi4

Ezek is érdekelhetnek