Elkészítés: A zöldségeket tetszés szerint, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékban dinszteljük a zöldségeket addig, amíg a zöldségek széle enyhe pírt kap. Rádobjuk a vöröshagymát, néhány percig együtt dinszteljük, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Meghintjük a liszttel, és felengedjük kb. 1,5 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Amint felforr, beleadjuk a zöldborsót, az apró kockára vágott burgonyát és a leveskockát.
Takarékon főzzük kb. 15 percig, majd hozzáadjuk a levestésztát, és együtt főzzük kb. 10 percig.
A végén meghintjük az aprított petrezselyemmel, tovább nem főzzük.
Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre