Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves sonkagaluskával

MME MME
4.3/5
45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-1 szép petrezselyemgyökér és sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 húsleveskocka
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • A sonkagaluskához:
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg darált füstölt sonka
  • 4 evőkanál liszt

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet, a répát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A gombát megdörzsöljük, felszeleteljük.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, közepes lángon megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rászórjuk a petrezselymet és a répát, 4-5 percig pároljuk, és a gombát is hozzáadjuk. Másfél liter vizet ráöntünk, beledobjuk a leveskockát, a cukorral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. A tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, és a levest besűrítjük vele. Egy-két percig forraljuk, végül a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A sonkagaluskához a hagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tejet a tojássárgájával elkeverjük, a sonkát és a lisztet beledolgozzuk. A hagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk. A masszából kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és 4-5 percig gyöngyözve főzzük. A levest azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag : 374 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss