Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves sajtgombóccal

1 5/5

Hozzávalók

  • 30 dkg leveszöldség ( sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • liszt
  • vegeta

Elkészítés

    1. Olajon megdinszteljük a megmosott, szárazra törölt, majd felaprított leveszöldségeket. Megsózzuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Vegetával ízesítjük, majd forrástól számítva kb. 20 perc alatt készre főzzük.
    2. A sajtot lereszeljük, és a tojással, a sóval és a liszttel félkemény tésztát keverünk.
    3. Ha megfőtt levesben a zöldség, cseresznye nagyságú gombócokat formázzunk vizes kézzel a sajtos tésztából, és a lobogó levesbe dobáljuk. 2-3 perc alatt megfőzzük. Forrón tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Bevallom a sajtgombóc nagy mumusok közzé tartozott, eddig… Többször szerettem volna sütni, de sosem jött össze. Az, hogy levesbe is főzhető nagyon meglepett! Megfogott a recept egyszerűsége is. Adtam neki egy esély és milyen jól tettem! Egyszerűen remek. Azonnal megy a kedvenceimbe. Köszönöm, hogy feltetted. Jó, hogy tanulhattam valami újat.

Hasonló Receptek

Magazin