Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves pistou-val

default user icon

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 kis doboz fehérbab konzerv
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 2-3 levél friss zsálya (opcionális)
  • 12,5 dkg zöldborsó
  • 1,5 l zöldségleves-alaplé
  • 5 dkg szárított tészta
  • A pistou-hoz:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g friss bazsalikom
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A felhevített olívaolajon megpároljuk a felaprított póréhagymát és a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répát, a cukkinit és a leszűrt babot is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük még a zöldfűszerekkel.
    2. 5 perc múlva hozzákeverjük a zöldborsót is és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tésztát is és ezzel készre főzzük.
    3. A pistou-hoz a hozzávalókat egy mozsárba tesszük és krémesítjük. Tálalásnál a forró leves mellé kínáljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    ŐSZI ZÖLDSÉGLEVES HAJDINÁVAL, FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL>>> 

    GYORS ZÖLDSÉGLEVES SAJTGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

A pistou egy francia „szósz” fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból, hasonlatos az olasz pestohoz, csak nincs benne fenyőmag és parmezán sajt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin