Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Zöldségleves pirított májgombóccal

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 marék zöldborsó
  • ételízesítő
  • bors
  • víz
  • 1 db tojás
  • búzadara
  • 10 dkg kenőmájas
  • olaj

Elkészítés

    1. A burgonyát, répát, fehérrépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük és hozzáadjuk a borsót, az ételízesítőt, egy pici sót, borsot és felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel.
    2. Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát és a kenőmájast. (A búzadarához pontos mennyiséget nem írok mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől. A lényeg, hogy jól formázható nem túl lágy, de nem is túl kemény masszát kapjunk.)
    3. Egy serpenyőbe étolajat hevítünk majd a masszából formázott golyókat átforgatjuk benne. Amikor aranybarnák, papírtörlőre szedjük őket. Amikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe és készre főzzük. A pirított gombócoktól pikáns ízvilágú levest kapunk.

    13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>>

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Tavaszi zsenge borsóból a legfinomabb!

Csizoo
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes