Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves petrezselymes nokedlivel

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db leveszöldség
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 db zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 kocka húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • liszt
  • víz
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A kacsazsíron megdinszteljük az apró kockára vágott zöldségeket. Megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a húsleveskockát és egy kevés ételízesítőt. Ezután felforraljuk és kis lángon, fedő alatt főzzük.
  2. Amíg a leves forr, elkészítjük a nokedlit. Összekeverjük a tojást egy kevés liszttel és vízzel, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és tésztává gyúrjuk.
  3. Amikor a levesben megpuhultak a zöldségek, beleszaggatjuk a nokedlit, és néhány perc alatt készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

SERTÉSPÖRKÖLT TARHONYÁVAL 

MEXIKÓI BABLEVES CSIRKEMELLEL 

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű és egészséges leves. - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss