Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves mozzarellával

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg karfiol (tisztított súly)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 erőleveskocka
  • 2 dl tej
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1-2 szál friss bazsalikom (1 kávéskanál szárított)

Elkészítés

    Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A karfiolt megmossuk, és apró rózsákra tördeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát kockára vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, és apróra vágjuk.

    Elkészítés: Lábasban felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, és kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget is, és 3-4 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük kb. 4 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 20 percig főzzük. Amíg a zöldség fő, felforraljuk a tejet. Amikor a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoljuk, hozzáöntjük a forró tejet, és jól összekeverjük. A mozzarella sajtot lecsepegtetjük, szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük, és bazsalikommal megszórva tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 240 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin