Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves mandulagombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg burgonya
  • 1 karalábé
  • 1 póréhagyma
  • 1 kis fej (30 dkg) kelkáposzta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 l zöldségleves (kockából)
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 4 dkg vágott mandula
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. A karalábét meghámozzuk, megmossuk, előbb 1 cm vastag szeletekre, majd 1 cm vastag rudakra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A káposzta külső leveleit félredobjuk, leveleire szedjük, megmossuk. A vastagabb ereket kivágjuk, a levelet kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.

    Elkészítés: Nagy fazékban felforrósítjuk az olajat. Belekeverjük a karalábét és a pórét, és 3 percig kevergetve pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A burgonyát leszűrjük, megtisztítjuk, majd burgonyanyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, megsózzuk, és sima tésztává összedolgozzuk. Vizet forralunk a gombócfőzéshez. A leveshez adjuk a káposztát, és további 5 percig főzzük. Belekeverjük a borsót, és még 3 percig forraljuk. A burgonyás tésztába keverjük a mandulát, kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 10–15 perc alatt kifőzzük, majd szűrőn lecsurgatjuk. Közben leöblítjük a petrezselymet, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, tányérokba szedjük, szétosztjuk benne a gombócokat, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 352 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin