Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves májgombóccal

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A májgombóchoz:
  • 2 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor snidling
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 2 ek olaj
  • 1,5 l zöldségleves-alaplé
  • bors
  • 1 fej brokkoli
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1.

A májgombócokhoz beáztatjuk a zsemléket a tejbe. Összeturmixoljuk a megtisztított, lehártyázott, felaprított májat, a tojást, a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, továbbá egy kevés sót. Azután hozzáadjuk a kinyomkodott, kisebb darabokra tépkedett zsemlét, a finomra vágott snidlinget, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható állagú masszát kapjunk. Lefedve 20 percre a hűtőbe rakjuk.

2.

A leveshez megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymát finomra vágjuk, a répát felkarikázzuk, a zellert félbe vagy háromfelé vágjuk. A zöldségeket megpirítjük a felhevített olajon, majd az alaplével feöntjük, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük, amíg a répa majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzákeverjük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit.

3.

A májas masszából benedvesített kézzel kis gombócokat formázunk, a levesbe forgatjuk azokat, és további 8-10 percig főzzük. Forrón, a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

TÁRKONYOS CSIRKE ÉS HÚSGOMBÓC: 15 LAKTATÓ, FORRÓ LEVES VACSORÁRA >>> 

MÁJGOMBÓC (ALAPRECEPT) >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss