Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségleves kapros húsgombóccal

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
  2. A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
  3. Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
  4. Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, és közepes lángon kb. fél órát főzzük.
  5. A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.

    Leveshívőknek >>>

    13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES >>>

    Húgombócos levesek minden mennyiségben >>> 

Ezek is érdekelhetnek