Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves kacsaszívvel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 szál fehérrépa
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szelet karalábé
  • fél zellergumó
  • zellerszár és levél
  • petrezselyem
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db póréhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 db csiperkegomba
  • 10 db kacsaszív
  • kacsazsír
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • 1 db szárnyashúsleves kocka
  • fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a póréhagymát, újhagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paprikákat karikára, a karalábét, krumplit, zellert kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a zeller- és petrezselyemleveleket nagyobb darabokra, a kacsaszíveket félbevágom.

    A hagymát egy lábasban kacsazsírban megdinsztelem, majd ráteszem a kacsaszíveket, s fehéredésig sütöm, belerakom a zöldségeket (a gomba és a petrezselyem, valamint a zellerlevél kivételével, ezt majd később adom hozzá), dinsztelem. Végül fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, s főzöm. Kb. 20 perc elteltével beleteszem a gombát és a zöldeket, s tovább főzöm mindaddig, míg a kacsaszív megpuhul. (Nekem ez kb. 2 óra után sikerült, ezért fenntartásokkal fogadom azon bejegyzéseket, melyek csak 20 perces főzést tartanak szükségesnek. A szív a legkeményebb izomzat, kizártnak tartom, hogy 20 perc alatt megpuhul.)

    Mikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés fehérbort, és tálalok.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin