Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1/2 db zeller gumó
  • 1 db burgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a zöldséget karkára vágjuk, a zeller gumót és a burgonyát kockára. Az olajat felmelegítjük, és rádobjuk a zöldségeket és megpároljuk, majd meghintjük az apróra aprított petrezselyemzölddel. Elkeverjük, majd felöntjük kb 2 l vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, belerakjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsom ot és lassú tűzön főzzük.
    2. Amíg fő a levesünk elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát a szódabikarbónát és összekeverjük, közepesen lágy tésztát kell kanunk. A galuskát a forrásban lévő levesbe kávés kanállal beleszaggatjuk. Akkor lesz kész ha feljön a leves tetejére és legalább duplájára nőtt.

    7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ >>>

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

    9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>>

Megjegyzés

Egy igazi tavaszi leves pihe -puha grízgaluskával.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin