Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves grízgaluskával pofonegyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • A grízgaluskához:
  • 1 db tojás
  • 5 ek búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • A leveshez:
  • 50 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A grízgaluskához egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. Beleszórjuk a búzadarát és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk. Aprított petrezselymet is adhatunk hozzá.
    2. A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük.
    3. Ezután hozzáadjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk is.
    4. Amikor forr, 2 kiskanál segítségével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. (Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest sóval, borssal ízesítjük.
    5. A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

     

    MINESTRONE (OLASZ ZÖLDSÉGLEVES)>>> 

    ZÖLDSÉGLEVES KRUMPLIGOMBÓCCAL>>> 

    TÉLI ZÖLDSÉGLEVES CSICSERIBORSÓVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin