Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves gazdagon

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg száraz fehérbab
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 l húsleves, kockából
  • 1 kis konzerv darabolt paradicsom
  • 2 babérlevél
  • provance-i fűszerkeverék
  • A bazsalikommártáshoz:
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Előkészítés: A babot megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az áztatólében felforraljuk, és 1 óra 15 percig közepes tűzön főzzük. Közben a kelkáposztát megtiszítjuk és kb. 3cm vastag csíkokra vágjuk. A szalonnnát kis kockákra daraboljuk.

    Elkészítés:
    1. Nagyobb fazékban zsírjára pirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, a pórét, a répát és a káposztát. Kevergetve kissé megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a paradicsomot a levével együtt, a babérlevéllel, a provance-i fűszerekeverékkel, kevés sóval ízesítjük és 15 percig forraljuk.
    2. A babot lecsepegtetjük, felét péppé zúzzuk. A pépet az egész babbal együtt a levesbe keverjük. Lassú tűzön további 15 percig forraljuk. A levest tányérokba szedjük és kevés bazsalikomos mártást teszünk a tetejére.
    3. Bazsalikommártás: a bazsalikomleveleket leöblítjük, felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Mozsárban összetörjük a bazsalikomot a fokhagymával, a fenyőmaggal, egy teáskanál sóval és végül összekeverjük az olívaolajjal.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin