Elkészítés: A burgonyagombóchoz a burgonyát tisztítva, kockára aprítva sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a lisztet, a tojást, a zsírt és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk, pihentetjük, amíg a leves elkészül.
A zöldségeket kockákra, a hagymákat és a zöldpaprikát finomra aprítjuk.
Felhevített olajban a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon kevergetve addig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elfővi. Felengedjük kb. 1,8 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, petrezselyemmel, ízesítővel fűszerezzük, és főzzük kb. 15 percig, majd vizes kézzel fürjtojás nagyságú krumpligombócokat eresztünk bele. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves felszínére.
Rövid pihentetés után tálalhatjuk. Finom, ízletes leves.