Zöldségkrémleves pirított zsemlekockákkal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg zellergumó
  • 5 dkg karalábé
  • 10 dkg karfiol
  • 5 dkg póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt feketebors
  • 1 liter csontlé
  • 10 dkg burgonya
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 zsemle

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségféléket gondosan megtisztítom és felszeletelem. A finomra vágott póréhagymát (ennek hiányában kevés vöröshagymát) vajon megpirítom, és hozzáadom a zöldségféléket. Sóval, őrölt borssal ízesítem, és kb. 15 percig párolom kevés vízben vagy csontlében. Hozzáadom a feldarabolt burgonyát, és az egészet felöntöm csontlével (vagy húslevessel, vagy főtt burgonya levével, vagy ezek hiányában vízzel).

    Ha megpuhultak a zöldségfélék, vajas-petrezselymes rántással besűrítem a levest, és jól felforralom. Ezután az egészet összeturmixolom, majd finom szitán áttöröm, és ha még szükséges, ízesítem. A tejszín és a tojássárgája keverékét (legírt) lassan, állandó kevergetés közben hozzászűröm a leveshez.

    Csészében, pirított zsemlekockákkal tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin