Elkészítés: A vinétákat egy nagy tepsibe tesszük, a sütőbe tolva erős lángon sütjük. A hagymát, a gogosárt és a fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd botmixerrel krémmé turmixoljuk egyszerre az egészet.
Amikor a vinéta megsült, megtisztítjuk, és azt is a botmixerrel krémmé turmixoljuk, és a hagymás péphez adjuk. Amikor minden egy nagy lábosban van, még egyszer összeturmixoljuk.
Beletesszük a 1/4 l olajat, a gyömbért, a szójaszószt, a sót, a borsot, a cukrot és a paradicsompürét. Erős lángon, állandó kavarás mellett 40 percig főzzük.
Steril befőttes üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban párnák között hagyjuk kihűlni. Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre