Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségkrém (zakuszka) télire

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vinétákat egy nagy tepsibe tesszük, a sütőbe tolva erős lángon sütjük. A hagymát, a gogosárt és a fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd botmixerrel krémmé turmixoljuk egyszerre az egészet.

Amikor a vinéta megsült, megtisztítjuk, és azt is a botmixerrel krémmé turmixoljuk, és a hagymás péphez adjuk. Amikor minden egy nagy lábosban van, még egyszer összeturmixoljuk.

Beletesszük a 1/4 l olajat, a gyömbért, a szójaszószt, a sót, a borsot, a cukrot és a paradicsompürét. Erős lángon, állandó kavarás mellett 40 percig főzzük.

Steril befőttes üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban párnák között hagyjuk kihűlni. Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Ez a zöldségkrém nálam bio anyagokból készült, tartósítószer nélkül, mivel már eleve a fokhagyma, a gyömbér és hagyma tartósítja. Az olaj kimondottan hidegen sajtolt legyen, próbáljunk egészségesen táplálkozni. - mjjbaba

Ezek is érdekelhetnek

Friss