Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggel tűzdelt sertéskaraj

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskarajt éles késsel több helyen felszúrjuk. 1,5-2cm-es vájatokat készítünk. Az összezúzott fokhagymával és a fűszersóval kívül belül bedörzsöljük. A megtisztított sárga- és fehérrépa csíkokat beletűzdeljük a húsba, és 2-3 órára- de még jobb egy éjszakára - hűtőbe tesszük.

Kiolajozott tepsiben a maradék zöldséget és hagymát köré szórva, pici vizet aláöntve, lefedve kb. 2 órát sütjük. A megpárolódott karajt még 30 percig pirítjuk a sütőben, majd kivéve pihentetjük.A pecsenyelevet zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, babérlevelet és sót adunk hozzá. Felengedjük 3 dl vízzel, citromlevet adunk hozzá, felforraljuk, majd a hús mellé szószként tálaljuk.

Megjegyzés

A pácolás és sütés miatt időigényesebb, de egy füst alatt megvan a hús, a köret és a mártás. - Morzsee

Ezek is érdekelhetnek