Elkészítés: A sertéskarajt éles késsel több helyen felszúrjuk. 1,5-2cm-es vájatokat készítünk. Az összezúzott fokhagymával és a fűszersóval kívül belül bedörzsöljük. A megtisztított sárga- és fehérrépa csíkokat beletűzdeljük a húsba, és 2-3 órára- de még jobb egy éjszakára - hűtőbe tesszük.
Kiolajozott tepsiben a maradék zöldséget és hagymát köré szórva, pici vizet aláöntve, lefedve kb. 2 órát sütjük. A megpárolódott karajt még 30 percig pirítjuk a sütőben, majd kivéve pihentetjük.A pecsenyelevet zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, babérlevelet és sót adunk hozzá. Felengedjük 3 dl vízzel, citromlevet adunk hozzá, felforraljuk, majd a hús mellé szószként tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre