Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggel töltött káposztatekercs

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 db tojás
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • bors
  • bazsalikom
  • étolaj
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát levelekre szedve sós vízben megabáljuk annyira, hogy fel lehessen tekerni.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük,
hozzáadjuk a kockára szelt gombát, a fűszereket, az apróra vágott petrezselymet, végül a kukoricát. A tojásokat felverjük a tejföllel, ráöntjük a gombás kukoricára, s mint egy gyenge rántottát megsütjük.

Ezzel megtöltjük a káposztaleveleket, amiket feltekerünk úgy, mint a töltött káposztát szoktuk, s hűtőbe rakjuk.

Amikor a tekercsek hidegek,
bepanírozzuk, és olajban kisütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss