Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséggel töltött báránytekercs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 cukkíni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 3 paradicsom
  • 1-1 teáskanál frissen aprított rozmaring és zsálya
  • 2 evőkanál reszelt Pannónia sajt
  • 1 tojás
  • 75 g juh sajt
  • só, bors
  • 1,2 kg kicsontozott, lapos szeletekre vágott bárányhús (melle)
  • 2 evőkanál margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkínit megtisztítjuk, finomra reszeljük. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd megpirítjuk a felhevített margarinon. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a finomra reszelt cukkinivel, a zöldfűszerekkel, a Pannónia sajttal, a tojással és a finomra morzsolt juhsajttal. A tölteléket sóval és borssal ízesítjük. A húst leöblítjük és leitatjuk róla a nedvességet. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A tölteléket a húsra simítjuk, majd szorosan felcsavarjuk és cérnával átkötjük. A felhevített margarinon megpirítjuk a hús minden oldalát. Alá öntünk 250 ml vizet, és fedő alatt közepes lángon 70-90 percig pároljuk. Közben fokozatosan hozzáöntünk még 250 ml vizet. A húst kivesszük és alufóliába csavarva kb 10 percig pihentetjük. A pecsenyelét sóval és borsal ízesítjük. A sültet felszeleteljük és krumplival, párolt zöldségekkel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin