Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggel töltött báránytekercs

MME MME
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukkínit megtisztítjuk, finomra reszeljük. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd megpirítjuk a felhevített margarinon. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a finomra reszelt cukkinivel, a zöldfűszerekkel, a Pannónia sajttal, a tojással és a finomra morzsolt juhsajttal. A tölteléket sóval és borssal ízesítjük. A húst leöblítjük és leitatjuk róla a nedvességet. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A tölteléket a húsra simítjuk, majd szorosan felcsavarjuk és cérnával átkötjük. A felhevített margarinon megpirítjuk a hús minden oldalát. Alá öntünk 250 ml vizet, és fedő alatt közepes lángon 70-90 percig pároljuk. Közben fokozatosan hozzáöntünk még 250 ml vizet. A húst kivesszük és alufóliába csavarva kb 10 percig pihentetjük. A pecsenyelét sóval és borsal ízesítjük. A sültet felszeleteljük és krumplival, párolt zöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss