Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséggel és sajttal töltött bundás palacsinta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 1 dl olaj
  • 3 db tojás
  • kb. 40 dkg finom liszt
  • A töltelékhez:
  • fagyasztott kínai zöldségkeverék
  • friss gyömbér reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • currpor
  • 10 dkg zöldbab
  • 15 dkg trappista sajt reszelve
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • 1/2 rész szezámmag és 1/2 rész zsemlemorzsa keveréke
  • olaj
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 db csemege ubi egészen apróra vágva
  • 1/4 lilahagyma egészen apróra vágva
  • cukor
  • kapor

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztához valókat egy magas tálban géppel összekeverjük, tejszín sűrűségű elegyet kapunk. Csak minden 2. palacsinta alá téve egy kicsi olajat kisütjük a tésztát.

A zöldséges töltelékhez a sajt kivételével minden hozzávalót egy kisebb serpenyőben puhára párolunk. 1 nagyobb kanálnyi adagot egy kis reszelt sajtot teszünk a palacsinták közepére, majd batyuba hajtjuk, és hagyományos módon (liszt, tojás, szezámos zsemlemorzsa) panírozzuk, majd olajban kisütjük.

Az öntethez az előkészített alapanyagokat összekeverjük, és ízlés szerint ízesítjük.

Megjegyzés

Bármilyen zöldséget használhatunk, amit szeretünk, kínai kelt, édes káposztát, gombát, kukoricát, répákat, csak vágjuk kellően apróra. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss