Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséggel és sajttal töltött bundás palacsinta

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 1 dl olaj
  • 3 db tojás
  • kb. 40 dkg finom liszt
  • A töltelékhez:
  • fagyasztott kínai zöldségkeverék
  • friss gyömbér reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • currpor
  • 10 dkg zöldbab
  • 15 dkg trappista sajt reszelve
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • 1/2 rész szezámmag és 1/2 rész zsemlemorzsa keveréke
  • olaj
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 db csemege ubi egészen apróra vágva
  • 1/4 lila hagyma egészen apróra vágva
  • cukor
  • kapor

Elkészítés

    Elkészítés: A palacsintatésztához valókat egy magas tálban géppel összekeverjük, tejszín sűrűségű elegyet kapunk. Csak minden 2. palacsinta alá téve egy kicsi olajat kisütjük a tésztát.

    A zöldséges töltelékhez a sajt kivételével minden hozzávalót egy kisebb serpenyőben puhára párolunk. 1 nagyobb kanálnyi adagot egy kis reszelt sajtot teszünk a palacsinták közepére, majd batyuba hajtjuk, és hagyományos módon (liszt, tojás, szezámos zsemlemorzsa) panírozzuk, majd olajban kisütjük.

    Az öntethez az előkészített alapanyagokat összekeverjük, és ízlés szerint ízesítjük.

Megjegyzés

Bármilyen zöldséget használhatunk, amit szeretünk, kínai kelt, édes káposztát, gombát, kukoricát, répákat, csak vágjuk kellően apróra.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Már most összefut a nyál a számban, azt hiszem minden van itthon hozzá, holnap kipróbálásra kerűl! Köszi az ötletet, imádni való recept! Nani.

Hasonló Receptek

Magazin