Elkészítés: A hagymát egészen finomra vágtam, a sárgarépát és a zellert nagyjából 1 cm-esre kockáztam. Az olajon kissé megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a sárgarépát és a zellert, néhány percig együtt pirítottam a zöldségeket. Ezután hozzáadtam a fűszereket és a paradicsomot a levével együtt, majd felöntöttem a zöldséglevessel. Fedő alatt addig főztem, míg minden zöldség teljesen megpuhult.
Ekkor hozzáadtam a tejszínt, egyet forraltam rajta, és botmixerrel pürésítettem. A végén, ha szükséges, a fűszerezésen lehet még igazítani, ha nagyon savas a paradicsom, kevés cukor sem ártalmas hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre