Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges zöldborsóleves grízgaluskával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. 60-70 dkg zöldborsó
  • 3-4 sárgarépa
  • 1-2 kisebb fehérrépa
  • negyed karalábé
  • negyed zeller vagy 1-2 zellerszár
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 zöldségleveskocka
  • ételízesítő
  • olaj
  • A grízkaluskához:
  • 1-2 tojás
  • búzadara
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajra dobom a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, a megmosott borsót és az egészben hagyott, megtisztított hagymát. Picit fonnyasztom, párolom őket, majd felötnöm vízzel, beleteszem a leveskocát, némi ételízesítőt és sót.

Közben elkészítem a grízgaluskát: a tojások fehérjét felverem, majd beleteszem a sárgákat, ízesítem ételízesítővel, és annyi grízt teszek bele, hogy sűrű tésztát kapjak. Állni hagyom, míg fő a leves. Arra kell vigyázni, hogy ne legyen túl sok a dara, ne legyen túl kemény, mert állás közben még keményszik!

Amikor már megpuhultak a zöldségek, nagykanállal a levesbe kanalazom a galuskát, kb. negyed kanálnyi legyen egy galuska, mert a levesben megdagad.

Ezek is érdekelhetnek

Friss