Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges vagdalt

MME MME
4.5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kelkáposzta leveleket megmossuk, a vastag ereket levágjuk róla, majd lobogva forró sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, kivesszük, lecsepegtetjük és lehűtjük. A hagymát és a petrezselymet, megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és az olajbogyóval együtt felszeleteljük. A darált húst tálba tesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával.
Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzákeverjük az olívabogyót, a petrezselymet sózzuk és borsozzuk. A masszát hozzáadjuk a darált húshoz, beleütjük a tojást és összedolgozzuk. A kelkáposzta leveleket kiterítjük úgy, hogy a levelek kicsit fedjék egymást, és a húst szépen bele tudjuk göngyölni. Megszórjuk a reszelt sajttal. A húsmasszából cipót formázunk, a kelkáposztára fektetjük, és szorosan felgöngyöljük. A két végét benyomkodjuk, mint a töltött káposztánál. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, belefektetjük a húst, a kelkáposztát megszórjuk kevés ételízesítővel, vizet öntünk alá. A sütőben 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 50 percig sütjük. A kelkáposztát ne nagyon barnítsuk meg, mert keserű lesz. Ha idő előtt barnulna fedjük be fóliával. Amikor elkészült kivesszük a sütőből, kb. 15 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük.

Megjegyzés

1 adag: 1386 kJ/330 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek