Elkészítés: A tojásokat a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel nagyon jól lehűtjük, majd a héjától megszabadítjuk.
A megtisztított hagymát kockára vágjuk, az olajon megfuttatjuk, rátesszük a paprikát, sót, kevés borsot, és felöntjük 1 dl vízzel. Ezt elrotyogtatjuk, majd belerakjuk a megtisztított, kis kockára vágott zöldségeket, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, és puhára pároljuk.
Amikor puha, rátesszük a kockára vágott főtt tojást, és összeforraljuk. Ha kell, a vizet pótoljuk, és a pörköltet még ízesítjük. Aki szereti, tehet bele fokhagymát is.
Rizzsel, főtt burgonyával, nokedlivel vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre