Elkészítés: A lisztből és tojásból kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. 30 percnyi pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd 15x10 centis darabokat vágunk belőle, és egy kicsivel nagyobb sütőpapírra tesszük őket.
Második lépésben a sütőtököt vékonyra gyaluljuk, a zellergumót lereszeljük, a gombát és a hagymát egészen apróra vágjuk, majd az egészet megpároljuk a margarinon, és ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk. Ezt az alapot jól összedolgozzuk, megtöltjük vele a tésztalapokat, majd feltekerjük. Az így elkészült tekercset a sütőpapírba csavarjuk, a két végét pedig cérnával rögzítjük.
Harmadik lépésben forrásban lévő vízben 15 percig főzzük, majd leöntjük a vizet, kivesszük a tekercseket a papírból, és 15-20 percig hűlni hagyjuk.
Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket függőlegesen úgy, hogy egymást tartsák. Forró sütőbe téve a tetejét aranybarnára pirítjuk.
A mártáshoz az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, és a tejföllel simára keverjük, mindezt sóval, borssal ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre