Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges tésztasaláta retekkel

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát lobogó, sós és enyhén ecetes vízben tettem fel főni. Mikor kész lett, leszűrtem.

Közben felkarikáztam a retket, kockákra vágtam a paprikát és a paradicsomot, apróra vágtam a fokhagymát és az újhagymát zöldjével együtt, majd kevés olívaolajon mindet megdinszteltem egyszerre (ha lett volna itthon sárgarépa, azt is biztosan karikáztam volna hozzá). Pár kanál vizet tettem hozzá, hogy jobban megpuhuljanak a zöldségek, majd mikor elforrta a levét, az átmosott tésztával együtt a serpenyőben átforgattam. Sót, borsot őröltem rá, majd elkevertem balzsamecettel és teriyaki szósszal.

Hűtés után tálaltam.

Megjegyzés

A teriyaki (vagy terijaki) csillogót jelent. Egy sötétebb, barnás színű szósz, melynek fő alkotói a szójaszósz, a cukor és a mirin (japán főzőbor, esetleg szaké). Maga a szósz is csillog, de főként húsételek sütése, grillezése során a szósz cukortartalma karamellizálódik. A többi hozzávaló is pikánssá fényessé teszi a vele készített ételeket. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss