A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk, a padlizsánt és az édesburgonyát felkockázzuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket tepsibe tesszük, meghintjük a köménnyel és az olívaolajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
A zöldségeket 200 fokos sütőben 30 percig süthük. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd felöntjük az alaplével. Visszatoljuk a sütőbe további 15–20 percre.
Grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Beborítjuk a zöldséget, majd 5–8 perc alatt aranyszínűre grillezzük.
A sült zöldséget egészen finomra vágjuk. Összeforgatjuk a paprikakrémmel, valamint a durvára vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
1 db réteslapot megkenünk kevés olvasztott vajjal, majd hosszában félbevágjuk. Mindkét tésztalap sarkába 2-2 ek zöldséges keveréket teszünk. Háromszög alakúra hajtogatjuk, a széleket kissé összenyomkodjuk.
Ugyanígy készítjük el a többi réteslapot is. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd átkenjük a megmaradt vajjal. Meghintjük kevés pirospaprikával, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.